Bemutatkozunk: Babos Borbála szakvizsgázott óvoda- és fejlesztő pedagógus, Sindelar terapeuta

Babos Borbála vagyok. Édesanya, feleség, gazdi, óvónéni. Elvarázsolom a gyerekeket. Tulajdonságaim: közvetlen, vidám, következetes, maximalista. Jelszavam a játék, ismérvem a humor. Fontosnak tartom, hogy a gyermek magabiztosan lépjen az iskolába.

Küldetés
Az életben felkészülünk azokra a ránk váró eseményekre, melyekről tudunk. Ez a tapasztalatom az iskolakezdésre vonatkozóan is. Véleményem az, hogy egy kisgyerek könnyebben veszi az új élethelyzetet, ha képességei megfelelő szintűek, tapasztalatot, önbizalmat szerzett, ismerős tárgyakkal, helyzetekkel találkozott. Ennyi az egész. Nem vesszük el az utolsó évét, hiszen játszunk! Nem előre tanítjuk, felvértezzük! Saját tempójában, egyéni igényeinek megfelelően. Képességfelmérés során azokra az apró hiányosságokra is fény derül, amik nem feltétlenül észrevehetők.

Szakmai tapasztalat
Úgy gondolom, a végzettség nem minden. Mi a fontos? A tapasztalat, a folyamatos fejlődés, az önellenőrzés, a visszajelzésekből való tanulás. Szakvizsgázott óvoda- és fejlesztő pedagógus vagyok, pedagógia szakos tanár. Használom a Sindelar-Zsoldos programot és Deákné B. Katalin Egyéni iskola-előkészítő programját, melyekről tanúsítványt szereztem. Évek óta tartok iskolára felkészítő és képességfejlesztő foglalkozásokat. Saját tapasztalat alapján összeállított felméréssel és programmal is dolgozom. Figyelemmel kísérem a szülők iskolaválasztási útját, és igyekszem segíteni a bizonytalanoknak.

Módszer
A játék. Minden órán többféle eszközt használok, a ceruzától a kártyajátékig. Igyekszem motiváló, a gyermek kíváncsiságát kielégítő feladatokkal, játékokkal eltölteni a foglalkozást. Minden játék fejleszt, csak meg kell találni a célhoz illőt. Az iskolakezdéshez elengedhetetlen képességek általános fejlesztésén túl a felmérés eredményéhez igazodva állítom össze a fejlesztési tervet.

Cikkek
https://gygyk.unideb.hu/hu/kulonleges-banasmod-2016-ii4
https://pottyoslabda.hu/author/babosborcsi/

Szeretettel várom az 5-7 éves gyerekeket!

Kapcsolat: https://virgonc-tanonc.webnode.hu/kapcsolat/

Árak: https://virgonc-tanonc.webnode.hu/ovodai-dijak/

Időpontok: https://virgonc-tanonc.webnode.hu/napirend/

Web: https://virgonc-tanonc.webnode.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Virgonc-Tanonc-Fejlesztő-Stúdió-101320421238342/